pátek 3. srpna 2012

Batman: The Cat and the Bat

Fabian Nicieza & Kevin Maguire


Je libo lehkým erotičnem nasáklou bitku? Máte ji mít. Batgirl versus Catwoman, round one - FIGHT!
Barča Gordonová si listuje tátovým debilníčkem plným zašifrovaných poznámek týkajících se vyšetřování zločinů a možná i nejedním tajemstvím. Když se jej snaží mermomocí rozluštit, ve chvilce nepozornosti o něj přijde. Neviditelným lapkou je Catwoman, která má se zápisníčkem jiné, a kupodivu nesobecké, zájmy. Barboře nezbyde nic jiného než převléct mundůr a již jako Batgirl vyrazit za ukradeným notýskem. Kdyby na to totiž táta přišel, určitě by byl výprask (a možná na holou, mňam).

Celý komiks (pět sešitů ze série Batman Confidential) se odehrává v rozmezí jediné zběsilé noci, kdy budeme svědky velmi vyrovnaného souboje mezi oběma dívčinami, pak mezi dívčinami a ruskou mafií a nakonec se přidá i Batman a zavítáme do Arkhamova ústavu. Jo a obě buchty se kompletně svléknou (samozřejmě jedeme v hlavní DC linii, takže žádní bobři se nekonají, ale odhalené křivky a trocha fantazie občas postačí).


Zápletka není nijak zvlášť zajímavá nebo, nedej bože, originální, podstatné však je, že je zde spousta třeskutého humoru - Batgirl se s Catwoman neustále popichují a zároveň sledujeme jejich myšlenkové pochody, kterými komentují veškeré dění na place. A to, na čem to celé stojí, je kresba. Kevin Maguire (u nás od něj vyšlo Dříve známí jako Liga spravedlnosti) je totiž mistr grimas a poťouchlého ksichtění, takže se na tomhle opět do syta vyřádil.

The Cat and The Bat je po všech těch temných lapáliích netopýřího muže velice osvěžující čtení, takže neváhejte a okuste. A ne, že si u toho slepíte stránky, čuňata.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.